Jaguar S-Type és XF, javítsuk együtt :)

Jaguar S-Type, biztosan sokan szeretik ezt a szép autót. Használtan az ára sem rossz. Érdemes e belevágni egy 7-9 évesbe, vagy jöjjön az új 1.2-es Opel Corsa és a lerobbanás mentes nyugodt élet ? Update: és jött a néhány éves XF.

Friss topikok

Címkék

Poliuretán szilentek ?

2009.06.22. 21:12 Kercerece

Mivel a szilenteket és gömbfejeket illene felújíttatni vagy cserélni, így körbeérdeklődtem a témát. Egyik barátom Celicája már poliuretán szilentekkel megy. Ezek erősebbek, kb 30-40%-al keményebbek a hagyományos gumiknál, nem fáradak el és állítólag a hang rezgéseket ugyan úgy csillapítják, de keményebb lesz tőle a futómű viselkedése.

 

egy gyártó példának: powerflex.co.uk

 

Khm, a marketing magyarra fordítása után azért elgondolkodtató, hogy a keményebb felütést hogyan fogják bírni a gömbfejek és a nem épp olcsó CATS-es lengéscsillapítók.

( adaptív Bilstein gátlók alkotják a Jaguarnál CATS-nak nevezett technika törzsét )

 

Ha valakinek van poliuretános tapasztalata, ne kíméljen, a barátom Celicája még csak rövid ideje páváskodik velük, ennyből nem derült ki, megeszi e a futómű többi részét.

 

Írtam a powerflexnek, mert az oldalukon nem találtam S-Type (csak XK és XJ) futóműbe szilenteket. Ahogy elnézem az XK és XJ futóművek meg jelentősen eltérnek attól ami az enyémben van. Igaz mind a három független első felfüggesztéses, csak mind kicsit másként.

 

Megvárom a válaszukat, ha nem lesz, akkor megyek a hagyományos szilentező műhelybe.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stype.blog.hu/api/trackback/id/tr481201917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása